پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4134
-
الف
+

ساز موسیقی فجر از فردا کوک می‌شود

جشنواره بین المللی موسیقی فجر از فردا با 13 اجرا در شش سالن و تالار تهران آغاز می‌شود.

سی ودومین دوره جشنواره بین المللی موسیقی فجر از فردا (جمعه ) با 13 اجرا در شش سالن و تالار تهران آغاز می شود.

به گزارش آی‌فیلم، تالارهای وحدت، سالن رودکی، برج آزادی، فرهنگسرای نیاوران، سالن میلاد نمایشگاه بین المللی و برج میلاد در اولین روز با اجراهای متنوع گروه های ایرانی و خارجی میزبان علاقه مندان و موسیقی دوستان است. این جشنواره تا یکم بهمن ماه به کار خود ادامه می دهد .

**
تالار وحدت
اولین اجرای روز جمعه ساعت 18:30 در تالار وحدت، پوئم سمفونی ارکستر پارس به سرپرستی ناصر نظر از گروه های موسیقی قدیمی در بخش کودک و نوجوان است.

این ارکستربه طور معمول در طول سال دو اجرا دارد که اجرای اول به مناسبت روز جهانی کودک و اجرای دوم در جشنواره موسیقی فجر است و هر دوی این اجراها در تالار وحدت برگزار می‌شود.

ارکستر موسیقی پارس سابقه سه دهه فعالیت موسیقایی در بخش کودک و نوجوان را دارد و اجرای آن در جشنواره فجر، تنها اجرای کودک و نوجوان جشنواره سی و دوم موسیقی فجر است. اجرای این ارکستر به دو بخش اجرای ایرانی و گروه‌نوازی هارپ و گروه کر به همراهی سازهای زهی تقسیم می‌شود.

سرپرست گروه، بیش از 30 سال است که به تدریس موسیقی می پردازد، وی گروه پارس را در سال 1364 تاسیس کرد و در سال 1369 ارکستر پارس و گروه کر پارس را راه اندازی کرد.

دومین اجرا به گروه هلندی رامبراند تریو (Trio Rembrandt) و حسام اینانلو در ساعت 21:30 تعلق دارد.

این گروه هلندی را وینسنت پلنر- Vinsent Planjer - )پرکاشن)، تونی اورواتر- Tony Overwater - )کنترباس) و رامبراند فریشر - Rembrandt Frerichs - )پیانو) و آکاردئون تشکیل می‌دهند.

این گروه پیشتر سابقه همکاری با موسیقی‌دانان ایرانی همچون کیهان کلهر و حسین علیزاده را داشته و کنسرت‌های مشترکی را با این هنرمندان ایرانی برگزار کرده است.

حسام اینالو نوزانده کمانچه و آهنگساز به تازگی آلبوم «وهم» را منتشر کرده که در این آلبوم با تونی اورواتر نوازنده مطرح کنترباس رامبراند تریو همکاری کرده است. ترکیب این تریوی جز با کمانچه‌نوازی اینانلو یکی از محسنات جشنواره امسال است.

**
سالن رودکی
در سالن رودکی، اولین اجرا که یکی از اجراهای اضافه شده بعد از تغییرات در جدول جشنواره است به اجرای شهید پرویز خان از هند در ساعت 14:30 اختصاص دارد. وی نوازنده 58 ساله مشهور ساز «سی تار» در هندوستان به شمار می آید و جوایز بسیار داخلی و خارجی کسب و شاگردان فراوانی را تربیت کرده است.

اجرای دوم در این تالار در ساعت 18:30 به گروه آوازی تهران اختصاص یافته که پس از یک سال دوری از جشنواره موسیقی فجر در جشنواره اجرا دارد. گروه آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو یک گروه کُر «آکاپلا» است که فعالیت خود را زمستان سال 1384 آغاز کرد.

این گروه شامل 16 خواننده در چهار بخش صدایی سوپرانو، آلتو، تنور و باس است. گروه آوازی تهران اواخر سال 1385 سبک جدید خود را با الهام از گروه‌های اروپایی در پیش گرفت.

در بخش سوپرانو پریسا دلفانی، نازنین روستا، پگاه عینک چی و سولماز جوانبخت، در بخش آلتو مهدیه صفری، سمیرا محسنی، گلناز نویدان و لیلا نوری، در بخش تنور فرهاد خزری، کامران عروج زاده، سید مهدی ابطحی، علی مصیبی آلاشتی و در بخش بأس نوید یزدانیان، هادی آژیر، فرزاد امیری و مهرداد ناصحی اعضای گروه کر آوازی تهران را تشکیل می‌دهند.

سومین اجرای این شب در تالار رودکی به گروه کُر فلوت تهران به سرپرستی فیروزه نوایی تعلق دارد که 10 اثر مشهور همنوازی فلوت هنرمندان ایرانی و بین‌المللی را خواهد نواخت.

قطعه «رقص دایره» اثر حشمت سنجری، اثر «فانتزی روستایی» ساخته فرانتز داپلر و آثاری از هنرمندانی نظیر توماسو آلبینونی، موتزارت، آنتونیو ویوالدی و...، رپرتوار این اجرا را شامل می‌شوند. در این کنسرت که در دو بخش اجرا می‌شود، کُر فلوت تهران از حدود 40 نوازنده بهره خواهد برد.

کر فلوت تهران به سرپرستی فیروزه نوایی و رهبری سعید تقدسی در سال 1394 به صورت رسمی ثبت شده و آغاز به فعالیت کرده است. بیشتر اعضای این گروه عضو انجمن فلوت ایران و همکار این مجموعه هستند.کر فلوت تهران شامل چهار ساز از خانواده فلوت شامل پیکولو، فلوت، فلوت آلتو و فلوت باس است .

**
برج آزادی
سالن برج آزادی در شب دوم از جشنواره سی ودوم موسیقی فجر شاهد اجرای دو گروه کاکوبند و کاوه آفاق در ساعات 18:30 و 21:30 است.

گروه موسیقی آوایی کاکوبند برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر به صحنه می‌رود. این گروه سال 86 با هدف ورود به بازارهای بین‌المللی موسیقی تأسیس شد.

نیما و پویا صرافی‌مهر خوانندگان گروه کاکو بند هستند که کلام آنها معنا و محتوای خاصی ندارد و این فرم موسیقی آنها است که پیام خود را به مخاطبان منتقل می‌کند. گروه کاکو بند در بهار سال جاری نخستین آلبوم رسمی خود را منتشر کرد.

کاکوبند در جشنواره موسیقی فجر قطعاتی چون «رقص و سقوط» و «سیاره من و بهشت» را اجرا خواهد کرد.

دومین اجرا به کاوه آفاق اختصاص دارد. خواننده سابق گروه موسیقی «دِ ویز» نیز برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه می‌رود. آفاق که سابقه اجرا در جشنواره مقاومت را دارد و پیشتر در برج میلاد هم به روی صحنه رفته، این بار در سالن آزادی اجرا می کند.

وی در کنسرت خود در جشنواره موسیقی فجر، قطعات آلبوم «با قرص‌ها می‌رقصد» را همراه با اعضای ارکسترش شامل آرمان مهربان (تنظیم‌کننده و نوازنده کیبورد، پیانو و آکاردئون)، پیام زمانی (درامز)، شهاب آفاقی (گیتار)، مهرداد حامدی (گیتار باس) و آندره خاچیکیان (گیتار الکتریک) اجرا خواهد کرد.

**
فرهنگسرای نیاوران
اولین برنامه فرهنگسرای نیاوران در این روز ساعت 18:30 با اجرای گروه آوای موج از بوشهر آغاز می شود. موسیقی جنوب با وجود زیبایی‌ها و توانایی‌هایش همچنان ناشناخته باقی مانده است.

این گروه که سال گذشته نیز در جشنواره موسیقی فجر حضور داشته است، سال 86 به سرپرستی حسن آقایی تاسیس شده است.
محسن آقایی (نی انبان) مهدی گلستان (دمدم) علیرضا فرحی (ضرب و تمپو)، سهند امامزاده‌ای (دایره)، سیاوش مهیمنیان آزاد (تمپو)، امیرحسین ماهینی (عود) فرهاد گلگون (دمام) نوازندگان این گروه هستند.

دومین برنامه این سالن نیز در ساعت 21:30 اجرای پیام عزیزی با گروه «با قدرسیان» است.

فردین لاهورپور (نوازنده نی)، مرتضی صنایعی (نوازنده نی)، حسن مکانیکی (نوازنده نی)، حسین قاسم‌زاده (نوازنده نی و سنتور)، صابر نظرگاهی (نوازنده تار)، امین گلستانی (نوازنده عود)، بهروز قهاری (نوازنده دف)، امین دادوری (نوازنده دف)، سیاوش عبدی (نوازنده دف) و علیرضا مصدقی (نوازنده سازهای کوبه‌ای) این خواننده کردزبان را همراهی می کنند.

پیام عزیزی خواننده موسیقی کردی است که سوای علاقه‌مندان به موسیقی کردی، مخاطبان موسیقی پاپ کشور نیز او را با اجرای قطعات مختلفی از جمله تیتراژ برنامه های تلویزیونی می‌شناسند.

**
سالن میلاد نمایشگاه بین المللی
در حالی که 10 سال از پیوستن بخش پاپ به جشنواره موسیقی فجر می‌گذرد، سالن میلاد نمایشگاه بین المللی در سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر میزبان خوانندگان و علاقه مندان به این نوع موسیقی است.

اولین اجرای این سالن در این روز ساعت 18:30 به رضا صادقی خواننده محبوب این روزهای نسل جوان تعلق دارد.

این خواننده که در پنج دوره جشنواره فجر حضور دارد؛ اخیراً اعضای ارکستر خود را تغییر داده و با اعضایی جدید برای نخستین بار در جشنواره به صحنه می رود.

اعضای جدید ارکستر صادقی عبارتند از سعید صارمی (پرکاشن)، ارسطو میرزایی (پرکاشن)، فاضل پیش (گیتار الکتریک)، مجید ترکاشوند (ساکسوفون)، کامیار ماندگاریان، رضا آذرنژاد (ترومپت)، رامین براتی (ترومبون)، میلاد مصدق (گیتار الکتریک)، اشکان محمدیان (کیبورد)، بهروز دهقانی (گیتار باس)، مسعود نوروزی (ویولن)، پوریا پیرزاد (پیانو) به رهبری بهنام ابطحی نوازنده درامز.
دومین اجرای این سالن در ساعت 21:30 متعلق سیامک عباسی شده است.

این خواننده از هفت سال پیش فعالیت خود را در موسیقی به صورت غیررسمی آغاز کرد و با تک‌آهنگ‌های «تو که نیستی»، «جوون‌تر که بودم» و «وقتی دلت شکست« شناخته شد.

وی تابستان امسال فصل جدیدی از فعالیت‌های خود را آغاز و در شهریور ماه نخستین آلبوم رسمی‌ خود را با نام «خوشبختیت آرزومه» منتشر کرد و سپس اواخر همان ماه برای اولین بار به صحنه رفت.

**
برج میلاد
مرکز همایش های بین المللی برج میلاد در مقایسه با سایر سالن های اجرا میزبان تعداد کمتری از کنسرت ها است. اولین اجرای روز جمعه این برج در ساعت 18:30 متعلق به پرواز همای است. وی که با گروه مستان سبک تازه‌ای از موسیقی سنتی را ارائه داده، همچنین خواننده گروه ارکسترال به آهنگسازی شهرداد روحانی در آمریکا نیز بوده ‌است.

وی سال گذشته نیز در جشنواره موسیقی فجر اجراهایی داشت.

ژیوان گاسپاریان نیز ساعت 21:30 در برج میلاد به صحنه می‌رود و موسیقی ارمنستان را برای علاقه‌مندانش طنین‌انداز می‌کند.
ژیوان گاسپاریان نوازنده سر‌شناس ساز دودوک اهل ارمنستان است. او در 52 سالگی به دانشگاه رفت و پس از فارغ‌التحصیلی شروع به آموزش موسیقی کرد.

او به منزله مدرس دانشگاه موسیقی ارمنستان تاکنون بیش از هفتاد نوازنده دودوک را برای اجراهای حرفه‌ای تعلیم داده است.اجرای گاسپاریان در تقسیم بندی‌های سی‌و ‌دومین جشنواره موسیقی فجر دربخش موسیقی بین‌الملل جای می‌گیرد.

در جشنواره امسال موسیقی 12 گروه بین‌الملل، 10 گروه نواحی، 10 گروه دستگاهی، چهار گروه بانوان، 13 گروه ارکسترال و کلاسیک غربی، 15 گروه پاپ و راک، هشت گروه تلفیقی و شش گروه کلاسیک ایرانی (سنتی) برنامه اجرا می کنند.

ه خ / س م

نظر شما
ارسال نظر